rostskydd-bilverkstad

Rostskydd

Skydda din bil från rost med en rostskyddsbehandling. Vår bilverkstad applicerar ett rostskydd över hela bilen, både ovansidan och underreden för ett långsiktigt skydd. På så sätt skyddar vi de dolda komponenterna från rost som kan orsaka kostsamma skador längre fram. Det gäller bland annat rambalkar, gastankar och bromsrör som kan påverka andrahandsvärdet och bilens övergripande säkerhet.

Rostskydd för firmabil och privatbil

Till vår bilverkstad välkomnar vi både företagskunder och dig som privatperson. Oavsett om du äger en firmabil i företaget eller har en bil privat är det viktigt att tänka på bra bilvård och att välja rätt bilvårdsprodukter för just din bil. På så sätt håller den längre och du undviker kostsamma reparationer i framtiden. Vi är stolta över att använda rostskyddsbehandlingar från Swerust och lackskyddsbehandlingar från BrilliantCARE som garanterar ett förstklassigt resultat.

När du besöker oss med din firmabil eller egna bil kommer vi undersöka bilen för att fastställa vilken behandling och hjälp du är i behov av. Om bilen är rostig börjar vi ta bort rost från bilen. Om den däremot är relativt ny och ännu inte angripen av rost kan vi applicera en rostskyddsbehandling på en gång för ökad hållbarhet.

bilverkstad-rostskyddsbehandling

Vi rekommenderar rätt rostskydd för din bil

Man kan tro att varje bil kan behandlas på rätt sätt. Men så är inte fallet. Varje bilmodell och bilmärke har egna krav på hur deras bil ska behandlas. Detta gäller även vid en rostskyddsbehandling. Det är viktigt att ta detaljer, lacken och underredens uppbyggnad i beaktning när man väljer rostskydd. Här kan vi hjälpa dig då våra medarbetare är kunniga, erfarna och utbildade mekaniker.

När du besöker vår bilservice kommer någon av våra trevliga medarbetare bemöta dig med ett glatt leende och stort engagemang för din bil. Vi kommer prata om dina önskemål för servicen, när du sist behandlade bilen och mer om bilens förutsättningar. Utifrån denna information kan vi anpassa din rostskyddsbehandling utifrån din bilmodell så att resultatet håller högsta kvalité.

Två olika rostskyddsbehandlingar – Mercasol och Noxudol

Alla bilmodeller har olika krav på vilken behandling som är bäst lämpad för lacken och bilens komponenter. Vi anpassar vår rostskyddsbehandling efter din bil och kan rekommendera en av våra två behandlingar. Mercasol som är ett rostskydd med lösningsmedel eller Noxudol som är ett rostskydd utan lösningsmedel.

Mercasol: Detta är en rostskyddsbehandling som innehåller lösningsmedel. Skyddet är utvecklat och tillverkat i Sverige vilket gör det optimalt för det nordiska klimatet. Rostskyddet lägger sig som en stark hinna över lacken och underredet för att hålla rost borta under en längre tid.

Noxudol: Tillskillnad från Mercasol är detta rostskydd utan några lösningsmedel för ett långvarigt och skonsamt skydd mot rost. Om du är allergisk eller känslig för dofter är denna behandling perfekt för dig. Rostskyddet noxudol utsöndrar ingen stark doft.

rostreparation

Så undviker du en rostig bil

Underhåll är A och O för att undvika en rostig bil. Om du tar väl hand om din bil med regelbundna kontroller vid vår bilverkstad kan vi i ett tidigt skede upptäcka rost innan det orsakar mer omfattande skador. Oavsett om du har en relativt ny bil eller kör samma bil sedan 10 år tillbaka är chansen stor att bilen är angripen av så kallad dold rost. Denna rost syns inte på utsidan då den angriper viktiga komponenter i bilens underrede och är i många fall bakom plastkåpor.

Denna dolda rost kan vara svår att upptäcka vid en vanlig besiktning då man inte alltid hinner montera av, undersöka, laga rost på bilen för att därefter montera plastkåporna igen. För att undvika en rostig bil och hinna laga rost på bilen innan problemen blir mer omfattande gäller det investera i en av våra rostskyddsbehandlingar. Därefter är det rekommenderat att följ upp med en årlig trygghetskontroll vid vår bilverkstad för att säkerställa att bilen och rostskyddet är i fortsatt bra skick.

Vad kostar en rostskyddsbehandling

Besöker du vår bilverkstad för en komplett rostskyddsbehandling kan vi erbjuda ett bra pris för dig. Vi är stolta över att erbjuda förstklassig bilservice och bilvård i kombination med ett rostskydd som förlänger bilens hållbarhet. Om du vill få ett bra pris anpassat efter dina specifika behov ska du kontakta oss för mer information eller boka tid för rostskyddsbehandling!

Boka tid för en rostskyddsbehandling. Vi anpassar valet av behandling efter din bil för bästa resultat.